12 tygodnie
16 tygodnie
30 tygodnie
98 tygodnie
155 tygodnie
158 tygodnie
159 tygodnie

ZOBACZ TEMAT

Nazwa użytkownika:
Hasło:  
Forum ť Pocket PC, Palmphone ť HTC Kaiser / HTC TyTN II
Zobacz Temat
Ważna informacja
Ocena postu: (Łącznie: 0 głosów)  
Odpowiedz
Ikona 
TYTN II -> Przejścia z serwisem///
Do góry Drukuj Post #1
Napisany o 16-05-2010 14:51
Avatar użytkownika

Administrator


Postów: 163
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 24.03.08
Staż na forum: 3891

Zgłoś naruszenie regulaminu 

Witam Panów i Panie.
Tak po krótce opowiem moje przejścia serwisowe z Moim Tytn-kiem.
pierwszą rzeczą, która uległa zepsuciu, był niejaki regulator napięcia ładowania (tak to w serwisie określili).
A mianowicie po pewnej imprezie zgubiłem moją oryginalną ładowarkę..
Więc na szybko zmontowałem ładowarkę z BA (SPV m2000) wraz z końcówką mini usb i podpiąłem do tytn-ka i prądu..
Efekt-> przygasł ekran i szybko odłączyłem ładowarkę..
Wniosek-> odwrotnie podpięte bieguny..
Poprawiłem i zaczął się ładować.
Niestety od tego momentu ładował się do 100 % i po odłączeniu ładowarki wskazywał na to, że nadal jest podpięta/odpięta-> migał tak.
Działo się to w przedziale naładowania baterii , od 100% do 80%.
Dodatkowo po otworzeniu klapki na kartę sim, ppc nie wyłącza się, tylko resetuje.
A i bateria trzyma ok 10 godzin.
Dodam, że 2 dni później ładowałem już oryginalną ładowarką.


Minęły 2 miesiące, i zdarzyła się kolejna usterka z mojej winy->
Przy zmianie kart sim w ciemnym pomieszczeniu musiałem wcisnąć reset, żęby ją wykryło (hah, prawie jak za czasów BA Grin )
i trafiłem zamiast w otwór resetu , to w gniazdo miniusb..
i złamała się płytka izolująca piny gniazdka od siebie .


Postanowiłem zrobić priorytetowo wymianę gniazdka na nowe//

W jednym serwisie mi powiedzieli, że nie mają części i teoretycznie kosztowałoby mnie to u nich 150zł (regulator napięcia plus gniazdko)
i polecili mi inny serwis.
Tam telefon został od ręki przyjęty i uzyskałem cenę za obie rzeczy-> 40-50zł..
Efekt-> po ok miesiącu odwlekania dostałem telefon nienaprawiony (niby regulatorek wymieniony, ale efekty wyżej wymienione nadal występują..).
I jednocześnie dowiedziałem się , że niby dla HTC TyTn II w polsce jest sprowadzane bardzo mało części serwisowych.

Jest to prawda??

Aktualnie dałem sobie spokój z naprawą, tylko kupiłem nieco porysowanego TYTNK-a za 350zł i czekam aż przyjdzie. wymienię obudowę , a tego popsutego na stałe podłączę do kompa jako modem Grin

Jak ktoś miał doświadczenia z naprawami tego modelu niech da tutaj znać.
 Offline
 
Wyślij e-mail
Cytuj
VEQ Menu użytkownika
Do góry Drukuj Post #2
Napisany o 29-07-2010 00:05
Avatar użytkownika

Użytkownik


Postów: 66
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 06.07.07
Staż na forum: 4153

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: TYTN II -> Przejścia z serwisem///

Ja jeszcze nie miałem i mam nadzieję, że mieć nie będę Grin Chociaż w Tosi G900 mi gniazdo nie łączy, więc będę musiał poszukać jakiegoś serwisu. Niestety wiem z własnego doświadczenia, że to niełatwa sprawa - smartphone'a nikt nie był mi w stanie naprawić, a chodziło o wymianę gniazda usb.
 Offline
 
Wyślij e-mail
Cytuj
Do góry Drukuj Post #3
Napisany o 29-07-2010 18:01
Avatar użytkownika

Administrator


Postów: 163
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 24.03.08
Staż na forum: 3891

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: TYTN II -> Przejścia z serwisem///

Ja dałem sobie radę sam ;D
Zapomniałem napisać..
Kupiłem za 350zł dość powycieranego (obudowa)
Kaiserka i pozamieniałem części.
Teraz mam 2 ;D
 Offline
 
Wyślij e-mail
Cytuj
VEQ Menu użytkownika
Do góry Drukuj Post #4
Napisany o 29-07-2010 20:42
Avatar użytkownika

Użytkownik


Postów: 66
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 06.07.07
Staż na forum: 4153

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: TYTN II -> Przejścia z serwisem///

Ja za swojego dałem bodajże 300zł, w sumie każdy z moich ppc kupiłem okazyjnie ;D Teraz leżą sobie ładnie tośka g900, tytn II i BA (stoi xD) na pc pudle ;p Niestety BA chyba sprzedam, a aktualnie jestem w fazie porównań tośki z kaiserkem Smile
 Offline
 
Wyślij e-mail
Cytuj
Do góry Drukuj Post #5
Napisany o 01-08-2010 09:53
Avatar użytkownika

Administrator


Postów: 163
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 24.03.08
Staż na forum: 3891

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: TYTN II -> Przejścia z serwisem///

I oczywiście dasz znać kto wygrał ;D
 Offline
 
Wyślij e-mail
Cytuj
VEQ Menu użytkownika
Do góry Drukuj Post #6
Napisany o 03-08-2010 00:09
Avatar użytkownika

Użytkownik


Postów: 66
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 06.07.07
Staż na forum: 4153

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: TYTN II -> Przejścia z serwisem///

Łatwiej by było, gdyby mi tośka działała jak należy...
Mianowicie, poprzez ładowarkę w ogóle nie ładuje, jak podłącze przez kabel usb do kompa, to mogę włączyć, ale po odłączeniu kabla od razu się wyłącza, czyt. w ogóle nie ładuje w czasie podłączenia do PC. Wcześniej jeszcze jakoś udawało mi się naładować zwykłą ładowarką. Czy to może być związane z softem? Chętnie bym sprawdził, ale ciężko to zrobić, jak od razu mi się tel wyłącza (podłączony do PC jedno delikatne szturnięcie i może się to zmienić)
 Offline
 
Wyślij e-mail
Cytuj
Do góry Drukuj Post #7
Napisany o 03-08-2010 17:31
Avatar użytkownika

Administrator


Postów: 163
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 24.03.08
Staż na forum: 3891

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: TYTN II -> Przejścia z serwisem///

Jak wyłącza się przy szturchnięciu itp, to stawiałbym na zimne luty, albo zepsute gniazdko, bądź zrąbaną baterię..
opcje z gniazdkiem przerabiałem, z regulatorem napięcia też..
a zimne luty w każdym (no.. prawie ) serwisie komórkowym mogą wgrzać prawidłowo Wink
A zanim padnie po odłączeniu od kompa widać, że bateria jest padnięta?
tzn ile procent wskazuje?
 Offline
 
Wyślij e-mail
Cytuj
VEQ Menu użytkownika
Do góry Drukuj Post #8
Napisany o 07-08-2010 21:54
Avatar użytkownika

Użytkownik


Postów: 66
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 06.07.07
Staż na forum: 4153

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: TYTN II -> Przejścia z serwisem///

Tak, pokazuje ok 20%, czyli w tośce stan krytyczny.
 Offline
 
Wyślij e-mail
Cytuj
Do góry Drukuj Post #9
Napisany o 21-10-2010 20:57
Avatar użytkownika

Administrator


Postów: 163
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 24.03.08
Staż na forum: 3891

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: TYTN II -> Przejścia z serwisem///

Sorki, że taki górnik ze mnie.
To pewnie Bateria.
Heh, długo mnie nie było na forum, Shock
 Offline
 
Wyślij e-mail
Cytuj
Do góry Drukuj Post #10
Napisany o 22-10-2010 14:47
Avatar użytkownika

Administrator


Postów: 1163
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 18.03.08
Staż na forum: 3897

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: TYTN II -> Przejścia z serwisem///

Wielki powrót? Smile
 Offline
 
Wyślij e-mail
Cytuj
Odpowiedz
Temat przeglądają: 1 (użytkowników: 0, gości: 1)

« Poprzedni temat | Następny temat »
Skocz do Forum:
Podziel się tym wątkiem
Dodaj do:
Adres:
Na forum:
HTML:
Podobne tematy
Temat Forum Autor Odpowiedzi Ostatni post
Zmiana ROMu htc s710 HTC Vox / HTC S710 / SPV E650 Jack_89 27 08-04-2009 07:56
Zajefane homescreeny by DjOuB dla C... Homescreeny/Today Screeny Mydayevelty 24 21-02-2009 07:25
zmiana języka w spv c500 HTC Typhoon / SPV C500 JAFFA 22 21-09-2007 06:36
zacinajacy sie klawisz "4" i "wróć"... HTC Voyager / SPV E200 templar78 20 19-09-2007 17:26
zna ktos taki fon? dopod c99 HydePark moro 17 28-03-2008 21:18

PARTNERZY

Wszelkie prawa zastrzeżone przez SmartPhone.org.pl 2006-2008
Wszelkie prawa zastrzeżone przez MySmartPhone.pl 2009-2012
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2009 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.