12 tygodnie
16 tygodnie
30 tygodnie
98 tygodnie
155 tygodnie
158 tygodnie
159 tygodnie

ZOBACZ TEMAT

Nazwa użytkownika:
Hasło:  
Forum ť Smartphone ť HTC Hurricane / SPV C550
Zobacz Temat
Ważna informacja
Ocena postu: (Łącznie: 0 głosów)  
Ikona 
WM6 HTC Hurricane
Do góry Drukuj Post #1
Napisany o 01-08-2007 18:41
Avatar użytkownika

Doświadczony użytkownik


Postów: 226
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 23.02.07
Staż na forum: 4286

Zgłoś naruszenie regulaminu 

WM6 dla naszych smartow z serii hurricane (SPV C550, Qtek 8200, SDA II, Dopod 566/586) SmileCoolGrin

Link do romu:
http://rapidshare...6.zip.html

Link do SPL, MTTY, ASKiller:
http://rapidshare.../Stuff.rar

Link do spolszczenia:
http://rapidshare...Polski.zip

Instalacja taka sama jak w przypadku WM5:
-zmieniamy CID (dla tych ktorzy tego nie robili)
-zdejmujemy blokade aplikacji (dla tych ktorzy tego nie robili)
- wgrywamy nowy SPL (niestety wersja testowa, oblokowana jest w nim mozliwosc wgrania wiekszego romu niz standardowy)
- wylaczamy polaczenie USB w ActiveSync
- wylaczamy fona
- wciskamy przycisk aparatu i trzymajac go wkladamy kabel usb
- wciskamy "0"
- odpalamy program MMTY i wybieramy polaczenie USB
- wgrywamy rom w formacie *.bin (jezeli rom jest na dysku c: i jego nazwa wm6.bin to polecenie powinno wygladac tak "l c:\wm6.bin"
- gdy pojawi sie napis update succes, zresetowac fona
i w ten sposob macie WM6 na Hurricanie

opis oczywiscie jest w skrocie, jesli ktos ma jakies watpliwosci lub pytania odnosnie instalacji to poszukajcie jakichs tematow z opisem wgrywania WM5 na Typhoona, caly proces jest taki sam, jedynie plikow uzywanie zamieszonych przeze mnie


ps.... na koniec odnosnie POLSKIEGO LANGA
wystarczy ze wrzucicie plik cab ktory znajduje sie w archiwum i go zainstalujecie
po ponownym rozruchu macie POLSKIEGO LANGA I WM6 GrinGrin
czego tu wiecej chciec Smile (no moze mniej bledow w romach Pfft )

no to koniec, milego uzywania smartow w nowej skorze

images28.fotosik.pl/44/75d45472d70d3864.jpg
images24.fotosik.pl/44/a7ee962b2659f833.jpg
images25.fotosik.pl/44/2af88e597421c7ab.jpg
images30.fotosik.pl/44/1131a7697ecf356d.jpg
screeny niestety nie moje, chinskie

Edytowany przez lazaj007 dnia 28-07-2008 13:44
 Offline
 
Wyślij e-mail
Do góry Drukuj Post #2
Napisany o 01-08-2007 18:46
Avatar użytkownika

Fusionista


Postów: 1198
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 23.02.07
Staż na forum: 4286

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: WM6 HTC Hurricane

dolacz screeny w 1 poscie to mozna przykleic Wink
 Offline
 
Wyślij e-mail
Do góry Drukuj Post #3
Napisany o 04-08-2007 19:33
Avatar użytkownika

Początkujący użytkownik


Postów: 12
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 29.05.07
Staż na forum: 4191

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: WM6 HTC Hurricane

witam!
piszę, bo mam pewien problem z instalacją tego romu :] otóż, podczas wgrywania nowego spl, kiedy już zacznie flashowanie i na ekranie telefonu pokaże mi się te trójkolorower menu, na komputerze wywala mi taki oto error:
img177.imageshack.us/img177/672/untitled1ru2.th.jpg

Edytowany przez zuck dnia 04-08-2007 19:36
 Offline
 
Wyślij e-mail
Do góry Drukuj Post #4
Napisany o 04-08-2007 19:45
Avatar użytkownika

Fusionista


Postów: 1198
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 23.02.07
Staż na forum: 4286

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: WM6 HTC Hurricane

zobacz sobie ten temat. W 1 poscie jest opisane jak zmienic rom. Musisz Ustawic SuperCID. -->
chociaz jak patrze na to zdjecie to massz blad polaczenia. Cos nie tak z activesyncem?

Edytowany przez ascorpion dnia 04-08-2007 19:46
 Offline
 
Wyślij e-mail
Do góry Drukuj Post #5
Napisany o 04-08-2007 19:56
Avatar użytkownika

Weteran


Postów: 523
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 28.05.07
Staż na forum: 4192

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: WM6 HTC Hurricane

lazaj007 napisał/a:
witam wszystkich
kilka dni temu pojawil sie WM6 dla naszych smartow z serii hurricane (SPV C550, Qtek 8200, SDA II, Dopod 566/586) SmileCoolGrin
niestety nie wyzbyla sie ta wersja problemow jakie byly rowniez w WM5 na ta wersje smarta

moje spostrzeżenia:
- czasami zdarza sie ze wyswietlacz zmienia sie w latarke, wtedy trzeba wyjac i wlozyc baterie
- problem z ladowaniem baterii ( trzeba wylaczyc tel. podlaczyc zasilanie lub kabel USB, poczekac chwile az zaswieci sie dioda na pomaranczowo i wtedy juz laduje. jak juz zacznie ladowac to mozna wlaczyc fona, a bedzie nadal ladowalo tyle ze juz na wlaczonym. Innego sposoby jak narazie nie znam Pfft )
- wydaje mi sie ze bateria tez krocej trzyma
- brak mozliwosci wpisywania liter, tylko cyferki (da sie to zalatwic ale nie mam za bardzo czasu, mozliwe ze sama instalacja jakiegos slownika T9 pomoze)

+ przjemny dla oka
+ mozliwosc bezproblemowego DOINSTALOWANIA J POLSKIEGO !!!! Smile Smile Smile
+ sam w sobie, w koncu WM6 GrinGrin

Ponizej link do romu:
Link http://www.datcom...m6/wm6.zip

Instalacja taka sama jak w przypadku WM5:
-zmieniamy CID (dla tych ktorzy tego nie robili)
-zdejmujemy blokade aplikacji (dla tych ktorzy tego nie robili)
- wgrywamy nowy SPL (niestety wersja testowa, oblokowana jest w nim mozliwosc wgrania wiekszego romu niz standardowy)
- wylaczamy polaczenie USB w ActiveSync
- wylaczamy fona
- wciskamy przycisk aparatu i trzymajac go wkladamy kabel usb
- wciskamy "0"
- odpalamy program MMTY i wybieramy polaczenie USB
- wgrywamy rom w formacie *.bin (jezeli rom jest na dysku c: i jego nazwa wm6.bin to polecenie powinno wygladac tak "l c:\wm6.bin"
- gdy pojawi sie napis update succes, zresetowac fona
i w ten sposob macie WM6 na Hurricanie

opis oczywiscie jest w skrocie, jesli ktos ma jakies watpliwosci lub pytania odnosnie instalacji to poszukajcie jakichs tematow z opisem wgrywania WM5 na Typhoona, caly proces jest taki sam, jedynie plikow uzywanie zamieszonych przeze mnie


ps.... na koniec odnosnie POLSKIEGO LANGA
wystarczy ze wrzucicie plik cab ktory znajduje sie w archiwum i go zainstalujecie
po ponownym rozruchu macie POLSKIEGO LANGA I WM6 GrinGrin
czego tu wiecej chciec Smile (no moze mniej bledow w romach Pfft )

no to koniec, milego uzywania smartow w nowej skorze


no to super bardzo ucieszyła mnie wiadomość o nowym romie na mój tel. Jednak poczekam jeszcze trochę na jakąś stabilniejszą wersjeWink
 Offline
 
Wyślij e-mail
Do góry Drukuj Post #6
Napisany o 05-08-2007 09:39
Avatar użytkownika

Doświadczony użytkownik


Postów: 226
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 23.02.07
Staż na forum: 4286

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: WM6 HTC Hurricane

@zuck
SPL'a wgrywasz tak:
telefon powinien byc wlaczony
musi miec polaczenie z activsyncem
wtedy odpalasz instalator
(powodem bledu moze byc wlasnie nie odblokowany CID)

jezeli jest odblokowany ale nadal nie idzie to sprobuj inaczej:
wylacz tel
wcisnij przycisk aparatu i trzymajac go wloz kabel usb do tel
wcisnij 0
jak wyskoczy bootloader (3kolorowy pasek) wtedy odpal instalator SPL

ps. zdjecia real foto
www.datcom.neostrada.pl/wm6/1.JPG
www.datcom.neostrada.pl/wm6/2.JPG
www.datcom.neostrada.pl/wm6/3.JPG
www.datcom.neostrada.pl/wm6/4.JPG
www.datcom.neostrada.pl/wm6/5.JPG
www.datcom.neostrada.pl/wm6/6.JPG
www.datcom.neostrada.pl/wm6/7.JPG

Edytowany przez lazaj007 dnia 05-08-2007 09:41
 Offline
 
Wyślij e-mail
Do góry Drukuj Post #7
Napisany o 05-08-2007 09:49
Avatar użytkownika

Użytkownik


Postów: 176
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 24.08.06
Staż na forum: 4469

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: WM6 HTC Hurricane

NO nareszcie mila wiadomosc Grin juz myslalem ze nigdy nie doczekam sie roma na mojego c550, ale narazie powstrzymam sie przed zmiana, poczekam na lepsza wersje Wink
 Offline
 
Wyślij e-mail
Do góry Drukuj Post #8
Napisany o 06-08-2007 08:18
Początkujący użytkownik


Postów: 36
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 06.08.07
Staż na forum: 4122

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: WM6 HTC Hurricane

a jak jest z powrotem do wm2003? Jest możliwa bez ryzyka? Wink
 Offline
 
Do góry Drukuj Post #9
Napisany o 06-08-2007 08:24
Avatar użytkownika

Doświadczony użytkownik


Postów: 226
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 23.02.07
Staż na forum: 4286

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: WM6 HTC Hurricane

powrot do wm3 przebiega tak samo jak w przypadku wm5 do wm3
z tego co pamietam to postepujesz tak jak w przyadku wgrywania romu wm6, czyli wlaczasz program mtty tyle ze nie wgrywasz romu a wpisujesz takie polecenia
info2
format BINFS

pozniej restartujesz fona, aktywujesz polaczenie usb w activesync
wchodzisz w tryb bootloadera i wgrywasz rom wm3 (qtek 8200, SDA II- w zaleznosci od tego jaki posiadasz na kompie)

.... ja to chyba tak robilem, juz nie pamietam dobrze bo dawno sie w to nie bawilem Smile
 Offline
 
Wyślij e-mail
Do góry Drukuj Post #10
Napisany o 06-08-2007 17:14
Avatar użytkownika

Użytkownik


Postów: 124
Pomógł: 0 razy w 0 postach
Dołączył: 26.07.06
Staż na forum: 4498

Zgłoś naruszenie regulaminu 
Ikona 
RE: WM6 HTC Hurricane

Ale jeśli chodzi o pisanie SMSów to nie można wogole pisac? nawet z angielskim langiem?
 Offline
 
Wyślij e-mail
Temat przeglądają: 1 (użytkowników: 0, gości: 1)

« Poprzedni temat | Następny temat »
Skocz do Forum:
Podziel się tym wątkiem
Dodaj do:
Adres:
Na forum:
HTML:
Podobne tematy
Temat Forum Autor Odpowiedzi Ostatni post
HTC Hurricane WM6 v2.1 PL - GRAPHIT... HTC Hurricane / SPV C550 lazaj007 451 05-01-2009 08:30
[OPIS] Instalacja WM6 v2.1 PL - GRA... HTC Hurricane / SPV C550 Mydayevelty 143 13-04-2013 03:13
WM6.1 Pro dla C550??? HTC Hurricane / SPV C550 CZiPEN 33 24-03-2009 08:44
[Tutorial] Wgrywanie wm6.1 na c600 ... HTC Tornado / SPV C600 / Qtek 8310 moro 32 21-09-2008 07:42
HTC + WM = Badziew ? Ogólnie o smartphone Mydayevelty 23 01-03-2008 09:31

PARTNERZY

Wszelkie prawa zastrzeżone przez SmartPhone.org.pl 2006-2008
Wszelkie prawa zastrzeżone przez MySmartPhone.pl 2009-2012
Powered by PHP-Fusion copyright © 2002 - 2009 by Nick Jones.
Released as free software without warranties under GNU Affero GPL v3.